Angela Merkel declară că Georgia va fi membră NATO

Georgia "va fi membră NATO", a declarat duminică, la Tbilisi, cancelarul german Angela Merkel.

12 afișări
Imaginea articolului Angela Merkel declară că Georgia va fi membră NATO

Angela Merkel declară că Georgia va fi membră NATO (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Georgia va fi membră NATO, dacă vrea acest lucru, şi este ceea ce vrea", a precizat Merkel înainte de o întrevedere cu preşedintele georgian Mihail Saakaşvili.

Declaraţia lui Merkel intervine în contextul conflictului dintre Moscova şi Tbilisi.

Rusia a trimis trupe în Georgia, ca răspuns la tentativa acestei ţări de a prelua controlul asupra teritoriului separatist Osetia de Sud.

Liderii NATO au refuzat în aprilie să acorde imediat statutul de candidat oficial pe care îl solicitau Georgia şi Ucraina.

Germania şi Franţa s-au arătat atunci reticente faţă de aderarea celor două foste republici sovietice la Alianţa Nord-Atlantică.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici