Angela Merkel denunţă, la Davos, protecţionismul şi populismul şi vrea aprofundarea integrării la nivelul UE

Angela Merkel, cancelarul Germaniei, a denunţat miercuri, în discursul rostit la Forumul Economic Mondial Davos, protecţionismul şi populismul, o aluzie la politicile Administraţiei Donald Trump, pledând pentru multilateralism şi pentru aprofundarea integrării la nivelul Uniunii Europene.

1348 afișări
Imaginea articolului Angela Merkel denunţă, la Davos, protecţionismul şi populismul şi vrea aprofundarea integrării la nivelul UE

Angela Merkel denunţă la Davos protecţionismul şi populismul şi vrea aprofundarea integrării la nivelul UE

"Observăm politici naţionale egoiste şi populiste. În multe state atmosfera este populistă, în toate ţările au apărut dubii privind globalizarea", a declarat Angela Merkel, în discursul rostit la Forumul Economic Mondial aflat în curs la Davos.

"Însă noi credem că trebuie să cooperăm, credem că protecţionismul nu este soluţia corectă", a adăugat Angela Merkel, pledând pentru multilateralism, prin intensificarea cooperării la nivel mondial, potrivit publicaţiilor Bild şi Handelsblatt.

Angela Merkel s-a declarat favorabilă aprofundării integrării la nivelul Uniunii Europene.

"Trebuie să dezvoltăm economii puternice. Statele europene trebuie să asume mai mult control asupra destinului comun. De asemenea, politica externă la nivel european nu este dezvoltată suficient, mai ales că unele conflicte de amploare sunt în apropierea Europei", a subliniat liderul Germaniei.

"Decizia Marii Britanii privind ieşirea din UE ne-a făcut să ne concentrăm pe teme importante. Vrem în continuare un parteneriat important cu Marea Britanie", a subliniat Angela Merkel.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici