Angela Merkel: S-au făcut progrese, însă negocieri suplimentare sunt necesare pentru un acord Brexit

Cancelarul german Angela Merkel a transmis joi că s-au făcut paşi însemnaţi pentru obţinerea unui acord privind procesul Brexit, însă problema graniţei cu Irlanda încă trebuie soluţionată prin negocieri suplimentare, relatează site-ul agenţiei Reuters.

131 afișări
Imaginea articolului Angela Merkel: S-au făcut progrese, însă negocieri suplimentare sunt necesare pentru un acord Brexit

Angela Merkel: S-au făcut progrese, însă negocieri suplimentare sunt necesare pentru un acord Brexit

Angela Mekel a apreciat joi, în cadrului unui comunicat pentru camera inferioară a Parlamentului german, eforturile liderilor de la Londra de a obţine un acord privind ieşirea Marii Britanii din Uniunea Europeană, însă a reiterat că problema graniţei dintre statul britanic şi cel irlandez nu a fost încă soluţionată şi, în consecinţă, este nevoie de continuarea muncii concentrate asupra acordului.

„S-au făcut mişcări în ultimele zile, mişcări semnificative...deci suntem pe o cale mai bună decât în trecut, dar astăzi trebuie să spun forte clar că noi nu ne-am atins scopul încă”, a transmis Merkel. În cadrul aceleiaşi declaraţii, cancelarul german a mai apreciat „pregătirea (britanicilor. n. red.) de a negocia cu propuneri foarte concrete”.

Totodată, liderul de la Berlin a mai comunicat implicarea Uniunii Europene în obţinerea unui consens privind procesul Brexit: „Noi vom negocia până în ultima secundă”; „Dacă va fi nevoie, noi ne vom întâlni din nou, într-o şedinţă extraordinară a Consiliului European. Dar hai să vedem ce se întâmplă aici. Chiar dacă noi suntem toţi pregătiţi pentru o ieşire fără acord, un Brexit ordonat ar fi, cu siguranţă, în interesul tuturor”.

Liderii Uniunii Europene se reunesc joi şi vineri pentru a discuta despre Brexit. Marea Britanie ar urma să se retragă din UE pe 31 octombrie. Camera Comunelor a adoptat o lege care prevede amânarea ieşirii Marii Britanii din UE dacă nu se ajunge la un acord Brexit.

Taguri:
brexit,
ue,
germania

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici