Angela Merkel se declară optimistă că Germania poate colabora cu Austria în privinţa problemelor din Uniunea Europeană

Cancelarul german Angela Merkel a declarat, miercuri, după o întrevedere cu omologul său austriac, Sebastian Kurz, că este optimistă în privinţa colaborării dintre cele două state în cadrul UE, inclusiv pentru problema migraţiei, relatează site-ul agenţiei Reuters.

228 afișări
Imaginea articolului Angela Merkel se declară optimistă că Germania poate colabora cu Austria în privinţa problemelor din Uniunea Europeană

Angela Merkel se declară optimistă că Germania poate colabora cu Austria în privinţa problemelor din Uniunea Europeană

"Vreau să spun în mod clar că vom analiza noul guvern austriac prin acţiunile sale şi i-am transmis cancelarului acest lucru. Asta este ceea ce contează şi lucrurile pe care tocmai le-am auzit despre politica europeană mă fac să fiu încrezătoare că putem obţine o cooperare strânsă", a spus Merkel.

Totuşi, Angela Merkel şi Sebastian Kurz au avut opinii divergente în privinţa chestiunii imigranţilor, iar cancelarul german a transmis că refuzul Austriei de a accepta refugiaţi a fost nepotrivit.

"Când protejarea graniţelor externe eşuează, nu este posibil, din punctul meu de vedere, ca anumite state să spună <<nu vrem să participăm la solidaritatea europeană>>. Cred ca această poziţie este greşită", a spus Merkel.

Kurz, cel mai tânăr lider european la doar 31 de ani, consideră că discuţiile privind cotele obligatorii de imigranţi în cadrul UE "au durat prea mult".

"Sunt convins că soluţiile la problema imigranţilor sunt protejarea frontierelor şi acordarea asistenţei pentru ţările de origine", a spus cancelarul austriac.

Austria, Ungaria, Polonia şi Cehia au respins cotele obligatorii de imigranţi. În urmă cu doi ani, Comisia Europeană a aprobat un plan privind relocarea a 160.000 de refugiaţi din Italia şi Grecia în celelalte state membre UE, dar până în prezent doar 32.000 de persoane au fost primite în alte ţări.

La 18 decembrie 2017, Sebastian Kurz a devenit cancelarul Austriei şi cel mai tânăr lider politic ales în Europa, în urma unui acord între Partidul Popular (OVP, centru-dreapta, conservator) şi Partidul Libertăţii (FPO, extremă-dreaptă) pentru formarea noului guvern de la Viena.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici