Angela Merkel se va întâlni vineri cu John Kerry

Cancelarul Germaniei, Angela Merkel, se va întâlni vineri, la Berlin, cu secretarul de Stat american, John Kerry, pe fondul tensiunilor bilaterale după dezvăluirile privind spionajul practicat de Agenţia americană pentru Securitatea Naţională (NSA).

64 afișări
Imaginea articolului Angela Merkel se va întâlni vineri cu John Kerry

Angela Merkel şi John Kerry (Imagine: Arhiva Mediafax Foto / AFP)

Angela Merkel a criticat de curând metodele practicate de Statele Unite în materie de spionaj, apreciind că ţările occidentale care sacrifică libertatea în numele securităţii transmit "un semnal negativ statelor nedemocratice".

"Acţiunile în care scopul justifică mijloacele (...) afectează încrederea, rezultatul fiind, de fapt, mai puţină securitate", a insistat Merkel.

Angela Merkel urmează să aibă o întrevedere cu John Kerry înainte ca acesta să participe la Conferinţa pe teme de securitate de la Munchen, care se va desfăşura de vineri până duminică.

Pe agenda discuţiilor figurează conflictul din Siria şi criza din Ucraina, dar foarte probabil Merkel va aborda şi problema spionajului practicat de NSA.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici