Angela Merkel, vizită oficială de trei zile în China. Pe agendă, protestele din Hong Kong şi conflictul comercial dintre Washington şi Beijing

Cancelarul german Angela Merkel va efectua joi o vizită oficială în China, care va dura trei zile şi în cadrul căruia este aşteptată să discute despre protestele din Hong Kong şi despre conflictul comercial între Washington şi Beijing, relatează site-ul agenţiei Dpa.

115 afișări
Imaginea articolului Angela Merkel, vizită oficială de trei zile în China. Pe agendă, protestele din Hong Kong şi conflictul comercial dintre Washington şi Beijing

Angela Merkel, vizită oficială de trei zile în China. Pe agendă, protestele din Hong Kong şi conflictul comercial dintre Washington şi Beijing

Merkel va fi însoţită de o delegaţie comercială în vizita sa, care urmează să dureze trei zile. Aceasta va ajunge la Beijing, unde se va întâlni cu premierul chinez Li Keqiang, iar vineri va avea o întrevedere cu preşedintele Xi Jinping.

Cancelarul german va pleca apoi la Wuhan, unde se va întâlni cu mai mulţi reprezentanţi din domeniul afacerilor şi cu studenţi de la Universitatea Huazhong.

Vizita este făcută în contextul în care relaţiile între China şi Germania au devenit tensionate, după ce Berlinul a acuzat Beijingul de protecţionism.

Înainte ca Merkel să îşi înceapă vizita, liderii demonstraţiilor prodemocraţie din Hong Kong au cerut să aibă o întrevedere cu aceasta.

Cu toate acestea, purtătorul de cuvânt al cancelarului german, Steffen Seiber, a informat că Merkel nu plănuieşte să se întâlnească cu liderii protestatarilor.

Guvernul german a cerut protestatarilor să iniţieze un dialog cu liderii de la Beijing şi să găsească o soluţie paşnică.

Demonstraţiile prodemocraţie din Hong Kong durează de aproape trei luni, izbucnind ca reacţie la un controversat proiect de lege care ar fi facilitat extrădările în China. Aproximativ 700 de protestatari au fost reţinuţi, iar mulţi sunt inculpaţi.

Taguri:
china,
germania,

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici