FOTO. Aniversarea armistiţiului în Coreea de Nord, cu pistoale, dar fără măşti: Generalii au pozat „ca nişte gangsteri“ alături de liderul Kim Jong Un

  • Coreea de Nord şi Coreea de Sud au organizat luni evenimente contrastante pentru a marca aniversarea armistiţiului.
  • Coreea de Nord a publicat o poză cu Kim Jong Un, înconjurat de generalii care ţineau în mâini pistoale.
  • În ciuda faptului că în Coreea de Nord a fost raportată prima infecţie cu Covid-19, nimeni nu a purtat mască.
  • În acelaşi timp, în Coreea de Sud, veteranii de război au respectat distanţarea socială şi au participat la un eveniment în timpul căruia un general a descris războiul drept „o mare tragedie în istorie“.
13068 afișări
Imaginea articolului FOTO. Aniversarea armistiţiului în Coreea de Nord, cu pistoale, dar fără măşti: Generalii au pozat „ca nişte gangsteri“ alături de liderul Kim Jong Un

Sursa FOTO: www.rodong.rep.kp

Coreea de Nord şi Coreea de Sud au aniversat luni împlinirea a 67 de ani de la armistiţiul încheiat în 1953, dar în cadrul unor ceremonii separate. În Coreea de Nord, Kim Jong Un a pozat înconjurat de generali care ţineau pistoalele „ca nişte gangsteri“, scrie Daily Mail. Fotografia de grup arată că nu au ţinut cont de măsurile impuse de epidemia de Covid-19, masca de protecţie nefiind purtată de niciunul dintre ei, chiar dacă în cursul weekendului a fost anunţat primul caz de îmbolnăvire cu noul coronavirus în Coreea de Nord.

Kim a fost cel care le-a înmânat pistoalele zecilor de generali şi ofiţeri superiori, care au jurat loialitatea faţă de lider. „Participanţii au ţinut sus pistoalele şi eu făcut promisiuni ferme că vor lupta pentru Kim Jong Un cu preţul vieţii“, a informat Agenţia Centrală de Ştiri din Coreea.

În contrast, în Sud, veteranii, cu măştile de protecţie pe faţă, au marcat evenimentul cu o ceremonie în care a fost respectată distanţarea socială şi care le-a omagiat eforturile, numită „Zile de glorie“. În plus, pe un ecran au fost proiectate imagini cu reconstituirea dramatică a războiului, pe alocuri fiind introduse interviuri cu veterani străini şi mesaje de susţinere din partea liderilor actuali ai ţărilor care au sprijinit Sudul în timpul conflictului, între care Donald Trump şi Emmanuel Macron.

Kim Jong Un: „Nu va mai exista război pe acest pământ“

Kim Jong Un a spus că nu consideră că ţara sa va mai trebui să lupte în războaie, deoarece arsenalul său nuclear îi garantează siguranţa, scrie CNN. „Cu arsenalul nostru nuclear de încredere şi eficient, nu va mai exista război pe acest pământ, iar siguranţa şi viitorul ţării noastre vor fi asigurate pentru totdeauna“, a spus Kim într-un discurs.

Sursa FOTO: www.rodong.rep.kp

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici