Aniversarea NATO, umbrită de îngrijorările legate de Moscova

Miniştrii de Externe ai ţărilor membre NATO au sărbătorit joi cea de-a 75-a aniversare a alianţei în contextul unor avertismente că Moscova este o ameninţare la fel de mare ca întotdeauna şi al îngrijorării legate de blocajul ajutorului american pentru Ucraina în războiul său împotriva Rusiei.

791 afișări
Imaginea articolului Aniversarea NATO, umbrită de îngrijorările legate de Moscova

Aniversarea NATO, umbrită de îngrijorările legate de Moscova

"Cele mai mari bătălii pe care NATO trebuie să le ducă sunt în viitor şi trebuie să fim pregătiţi pentru ele", a declarat ministrul lituanian de Externe, Gabrielius Landsbergis, la sediul NATO din Bruxelles, unde o ceremonie cu tort aniversar nu a putut masca atmosfera apăsătoare, scrie Reuters.

La rândul său, ministrul ucrainean de Externe Dmitro Kuleba, care s-a întâlnit acolo cu omologii săi din NATO, a îndemnat cele 32 de state membre să furnizeze ţării sale noi sisteme de apărare antiaeriană, în special rachete Patriot, de fabricaţie americană.

"Nu am vrut să stric petrecerea de aniversare a NATO, dar m-am simţit obligat să transmit un mesaj foarte sobru în numele ucrainenilor cu privire la atacurile aeriene ruseşti asupra ţării mele", a declarat Kuleba. El a mai spus că miniştrii de Externe din ţările NATO au convenit să identifice soluţii de sisteme de apărare antiaeriană pentru a ajuta Ucraina.

Miercuri, miniştrii de Externe din ţările NATO au fost de acord să planifice un rol mai mare în coordonarea ajutorului militar acordat Ucrainei pentru a o ajuta să lupte cu Rusia.

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici