Antonio Tajani: Trebuie să lansăm un plan al Uniunii Europene pentru Africa. Preşedintele PE cere liderilor UE să acorde un ajutor de 6 mld. euro Libiei

Preşedintele Parlamentului European, Antonio Tajani, a cerut liderilor Uniunii Europene se acorde un ajutor financiar în valoare de şase miliarde de euro către Libia, pentru a stopa valul de migranţi care vin înspre Europa prin Marea Mediterană, relatează site-ul Politico.Eu.

242 afișări
Imaginea articolului Antonio Tajani: Trebuie să lansăm un plan al Uniunii Europene pentru Africa. Preşedintele PE cere liderilor UE să acorde un ajutor de 6 mld. euro Libiei

Antonio Tajani: Trebuie să lansăm un plan al Uniunii Europene pentru Africa. Preşedintele Parlamentului European cere liderilor UE să acorde un ajutor de 6 mld. euro Libiei

Declaraţiile preşedintelui Parlamentului European vin înaintea unei întâlniri pe care liderii Franţei, Germaniei şi Italiei o vor avea cu reprezentanţii mai multor state africane pe probleme privind migraţia.

”Europa a dat Turciei şase miliarde de euro pentru a închide ruta din Balcani. Acum este momentul să facem acelaşi lucru cu Libia. Trebuie să lansăm un plan al UE pentru Africa”, a afirmat Tajani, într-un interviu acordat luni pentru La Repubblica.

Potrivit lui Tajani, banii ar urma să fie folosiţi pentru ”promovarea unui acord între Tripoli şi Benghazi (cele două Guverne rivale din Libia)” şi statele vecine, Nigeria şi Ciad. Scopul ar fi crearea unor centre de registrare sub coordonarea Organizaţiei Naţiunilor Unite, în care migranţii să fie adăpostiţi în timp ce le sunt procesate cererile de azil.

În plus, Antonio Tajani a subliniat importanţa unei investiţii în valoare de 60 de miliarde de euro, în Libia, pentru a stopa valul de migranţi din Africa.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici