Coreea de Sud simulează lansarea a opt bombe de tip MK84, pentru a distruge conducerea inamică / Exerciţii de evacuare în direct, după testul cu rachetă al Coreei de Nord

Forţele aeriene sud-coreene au întreprins în direct exerciţii de evacuare în urma unui incendiu, simulând distrugerea conducerii nord-coreene, la câteva ore după ce Phenianul a lansat o rachetă deasupra Japoniei, informează CNN.

2527 afișări
Imaginea articolului Coreea de Sud simulează lansarea a opt bombe de tip MK84, pentru a distruge conducerea inamică / Exerciţii de evacuare în direct, după testul cu rachetă al Coreei de Nord

Coreea de Sud simulează lansarea a opt bombe de tip MK84, pentru a distruge conducerea inamică / Exerciţii de evacuare în direct, după testul cu rachetă al Coreei de Nord

Cu puţin timp înainte de 06:00 (01:00, ora României), Phenianul a lansat o rachetă deasupra teritoriului Japoniei.

Racheta a zburat deasupra insulei japoneze Hokkaido, acesta fiind primul proiectil nord-coreean ce a zburat deasupra Japoniei din 1998.

La câteva ore după lansare, biroul prezidenţial al Coreei de Sud a anunţat că avioane militare de tip F-15K au lansat opt bombe de tip MK84 asupra unei poziţii simulate în poligonul de tragere Taeback Pilsung.

În cadrul unei conferinţe de presă, purtătorul de cuvânt al Administraţiei de la Seul a declarat că liderul Coreei de Sud, Moon Jae-in a dorit "să prezinte capabilitatea unor represalii puternice împotriva Coreei de Nord".

Potrivit unui oficial sud-coreean al ministerului Apărării, toate bombele au fost lansate asupra unei singure ţinte.

"Exerciţiul a reconfirmat capabilitatea forţelor aeriene sud-coreene de a distruge conducerea inamică în caz de urgenţă", conform oficialului de la Phenian.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici