Antonis Samaras, liderul partidului clasat pe primul loc la alegerile din Grecia, propune formarea unui Guvern de uniune naţională

Liderul dreptei guvernamentale Antonis Samaras, care s-a clasat duminică pe primul loc în alegerile legislative din Grecia, a propus formarea unui "Guvern de uniune naţională" pentru a menţine ţara în zona euro, angajându-se să "schimbe politica memorandumului" de austeritate.

737 afișări
Imaginea articolului Antonis Samaras, liderul partidului clasat pe primul loc la alegerile din Grecia, propune formarea unui Guvern de uniune naţională

Antonis Samaras (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Preşedintele partidului Noua Democraţie (ND), clasat pe primul loc în alegeri cu un scor istoric redus între 17 şi 20 de procente, s-a declarat pregătit, în calitate de "unic pilon al stabilităţii" în politica elenă, să-şi "asume mandatul" pentru formarea acestui Guvern.

Conform Constituţiei, formaţiunea sa va fi prima căreia preşedintele ţării, după anunţul rezultatelor definitive, îi va încredinţa delicata misiune de formare a unui Guvern, în timp ce alegătorii au sancţionat ND şi socialiştii pentru măsurile de rigoare.

Samaras a luat acest mesaj în calcul şi a dat asigurări că cel de-al doilea angajament al său va consta în "schimbarea politicilor memorandumului" de austeritate până la "revenirea la creştere şi liniştirea societăţii".

În timpul campaniei, liderul ND nu a apărat decât unele amendamente la politica de rigoare cerută Greciei în schimbul ajutorului internaţional.

El le ceruse alegătorilor să-i ofere un mandat clar şi puternic, dar duminică a recunoscut că "poporul a decis altfel".

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici