Antony Blinken, după vizita secretă la Kiev: O Ucraină suverană şi independentă va exista mult mai mult timp decât va fi Vladimir Putin la putere în Rusia

Statele Unite au anunţat o nouă asistenţă militară pentru Ucraina, în timp ce secretarul de stat şi şeful Pentagonului au încheiat o călătorie secretă la Kiev.

3931 afișări
Imaginea articolului Antony Blinken, după vizita secretă la Kiev: O Ucraină suverană şi independentă va exista mult mai mult timp decât va fi Vladimir Putin la putere în Rusia

Antony Blinken, după vizita secretă la Kiev: O Ucraină suverană şi independentă va exista mult mai mult timp decât va fi Vladimir Putin la putere în Rusia

În cadrul primei vizitei americane în capitală de la invazia Rusiei, trimisul de rang înalt Antony Blinken şi secretarul Apărării Lloyd Austin i-au spus preşedintelui ucrainean şi consilierilor săi că SUA vor oferi peste 300 de milioane de dolari în finanţare militară externă şi au aprobat o vânzare de muniţie în valoare de 165 de milioane de dolari.

Aceştia au mai spus că Biden va anunţa în curând candidatul său pentru funcţia de ambasador în Ucraina şi că diplomaţii americani care au părăsit Ucraina înainte de război vor începe să se întoarcă în ţară săptămâna viitoare. Ambasada americană din Kiev va rămâne închisă pentru moment.

Antony Blinken şi Lloyd Austin au susţinut o conferinţă de presă la graniţa dintre Polonia şi Ucraina la surt timp după ce s-au întors de la Kiev.

Secretarul de stat american Antony Blinken a spus că Rusia continuă să "brutalizeze" anumite părţi ale Ucrainei, adăugând că ucrainenii "se ţin tare" în faţa unui război devastator.

De asemenea, Blinken a afirmat că Rusia "eşuează în obiectivele sale de război", în timp ce Ucraina reuşeşte.

El a adăugat că "o Ucraină suverană şi independentă va exista mult mai mult timp" decât va fi Vladimir Putin la putere în Rusia.

De asemenea, el a oferit o perspectivă asupra modului în care el şi secretarul apărării Lloyd Austin au ajuns la Kiev, confirmând că cei doi au călătorit cu trenul din Polonia.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici