Antony Blinken şi Lloyd Austin vor efectua un turneu în Japonia şi Coreea de Sud

  • Secretarul de Stat american, Antony Blinken, şi şeful Pentagonului, Lloyd Austin, vor efectua un turneu în Japonia şi Coreea de Sud
  • Sunt primele vizite externe efectuate de Antony Blinken şi Lloyd Austin de la începerea mandatelor
  • Turneul evidenţiază preocupările SUA privind riscurile generate de China şi Coreea de Nord
203 afișări
Imaginea articolului Antony Blinken şi Lloyd Austin vor efectua un turneu în Japonia şi Coreea de Sud

Secretarul de Stat american, Antony Blinken, şi secretarul Apărării, Lloyd Austin, vor efectua vizite în Japonia şi Coreea de Sud săptămâna viitoare, acestea fiind primele deplasări în străinătate după începerea mandatelor.

Vizitele în Japonia şi Coreea de Sud reflectă preocupările din ce în ce mai mari privind ameninţările generate de programele nucleare şi balistice ale Chinei şi Coreei de Nord.

Antony Blinken şi Lloyd Austin vor avea întâlniri în format "2 plus 2" cu omologii lor din Japonia şi Coreea de Sud, în perioada 16-18 martie, a comunicat Departamentul de Stat de la Washington, conform agenţiei Reuters.

Statele Unite vor să consolideze relaţiile cu principalii parteneri, în contextul acţiunilor agresive ale Chinei din zona Indo-Pacifică.

Împreună cu Japonia şi Coreea de Sud, Administraţia Joseph Biden reanalizează abordarea faţă de regimul nord-coreean.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici