Anunţul confiscării unui transport de ţigări a provocat polemici în Bulgaria

Anunţul privind confiscarea unui transport de ţigări a stârnit polemici în Bulgaria, existând informaţii că nava reţinută în portul bulgar Varna s-a confruntat cu probleme tehnice şi de aceea făcuse escală pe litoralul bulgar, informează site-ul Novinite.com.

35 afișări
Imaginea articolului Anunţul confiscării unui transport de ţigări a provocat polemici în Bulgaria

Anunţul confiscării unui transport de ţigări a provocat polemici în Bulgaria (Imagine: Laszlo Raduly/Mediafax Foto)

Ministrul bulgar al Finanţelor, Simeon Djankov, a anunţat confiscarea a 35 de milioane de ţigări de la bordul acestei nave, precizând că este una dintre cele mai de succes operaţiuni ale Agenţiei bulgare a Vămilor.

După anunţul ministrului, cotidianul Trud a relatat că directorul poliţiei de frontieră din Varna, Dimitar Vasilev, nu ştie nimic despre contrabanda cu ţigări, precizând că este surprins de declaraţiile lui Djankov.

Verificările au avut loc pe 22 mai, când patru containere cu 49 de tone de ţigări au fost date jos de pe nava Captain Kovalenko. Marfa aparţine unei companii din R.Moldova, iar nava avea ca destinaţie Egiptul. Se pare că nava a suferit avarii la motor în apropierea apelor teritoriale bulgare, fiind nevoită să intre în portul Varna.

"Nu am găsit discrepanţe între încărcătura containerelor şi documentaţia de pe navă. Pur şi simplu am descărcat ţigările pentru că urmau să ajungă într-o altă ţară", a declarat Vasilev.

În acelaşi timp, directorul portului din Varna, Danail Papazov, a anunţat că nava este la reparaţii, iar ţigările au fost mutate într-un depozit, precizând că marfa urmează să fie încărcată din nou pe navă după încheierea reparaţiilor.

Cu toate acestea, şeful Departamentului de informaţii al vămii din Varna, Svetlan Savov, insistă că nava fusese suspectată de contrabandă şi urmărită încă de când părăsise Republica Moldova. Nava dispune de echipamente proprii pentru descărcarea navei, inclusiv în larg, iar la bord au fost găsite hărţi detaliate ale litoralului bulgar, susţine Savov.

Agenţia Vămilor susţine că ţigările confiscate urmau să fie distribuite ilegal în Bulgaria.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici