AP: Emisarul special american pentru Venezuela s-a întâlnit în secret la New York cu ministrul de Externe de la Caracas

Preşedintele venezuelan Nicolas Maduro a declarat că Elliott Abrams, emisarul special american responsabil de Venezuela, s-a întâlnit, în secret, la New York, cu ministrul de Externe de la Caracas, Jorge Arreaza, deşi Administraţia Donald Trump susţine public eforturile de înlăturare a lui Maduro.

1310 afișări
Imaginea articolului AP: Emisarul special american pentru Venezuela s-a întâlnit în secret la New York cu ministrul de Externe de la Caracas

AP: Emisarul special american pentru Venezuela s-a întâlnit în secret la New York cu ministrul de Externe de la Caracas

Abrams şi Arreaza s-au întâlnit de două ori la New York, ultima oară pe 11 februarie, ministrul de Externe de la Caracas invitându-l pe oficialul american să efectueze o vizită "privată, publică sau secretă" în Venezuela, a declarat Maduro, într-un interviu pentru agenţia The Associated Press.

La începutul lunii februarie, Abrams afirma că "timpul dialogului cu Maduro a trecut de mult". Totuşi, în pofida acestor discuţii, oficialul american nu a sugerat în vreun fel că SUA ar fi pregătite să renunţe la cerea ca Maduro să renunţe la putere.

Pe de altă parte, oficialii de la Caracas consideră întâlnirile ca pe un semn că există loc de discuţie cu americanii, în pofida retoricii publice dure a Washingtonului.

Liderul de la Caracas, care a criticat dur poziţia agresivă a lui Donald Trump faţă de regimul socialist din Venezuela, şi-a exprimat speranţa că se va întâlni cu preşedintele SUA pentru a soluţiona disensiunile între cele două ţări.

În pofida amplificării presiunilor în plan intern şi extern, Maduro a declarat că nu va renunţa la putere pentru a dezamorsa criza.

"Nu mi-e teamă", a declarat liderul regimului de la Caracas, adăugând este "îngrijorat doar de destinul patriei şi a poporului nostru, a băieţilor şi fetelor noastre ... asta îmi dă energie".

Luna trecută, Juan Guaidó, liderul opoziţiei şi şeful Adunării Naţionale din Venezuela, s-a autoproclamat preşedinte interimar al ţării, contestându-l oficial pe Maduro în contextul crizei politice grave. Nicolas Maduro tocmai a început al doilea mandat de preşedinte al Venezuelei, dar zeci de mii de persoane continuă protestele, denunţând fraude electorale. Guaidó a fost recunoscut drept preşedinte interimar al Venezuelei de Statele Unite şi de alte ţări occidentale.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici