Apel al insurgenţilor către comunitatea internaţională în timp ce armata siriană avansează în Alep: "De ce Guvernele ţărilor voastre nu fac nimic pentru a ne ajuta?"

Insurgenţi sirieni au făcut apel către comunitatea internaţională să le vină în ajutor, în timp ce trupele guvernamentale avansau luni în direcţia unui cartier rebel din Alep.

687 afișări
Imaginea articolului Apel al insurgenţilor către comunitatea internaţională în timp ce armata siriană avansează în Alep: "De ce Guvernele ţărilor voastre nu fac nimic pentru a ne ajuta?"

Apel al insurgenţilor către comunitatea internaţională în timp ce armata siriană avansează în Alep: "De ce Guvernele ţărilor voastre nu fac nimic pentru a ne ajuta?" (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"De ce Guvernele ţărilor voastre nu fac nimic pentru a ne ajuta?", a declarat unui reporter al AFP Abu Ahmad, un combatant din cartierul rebel Sukkari, din nordul oraşului Alep.

"În Libia au ajutat la înlăturarea lui Kadhafi, dar în Siria ne lasă să murim", a adăugat combatantul, membru al batalonului Chuhada al-Atareb (Martirii din Atareb), nume care provine de la oraşul Atareb, din provincia Alep, care a fost teatrul unor numeroase confruntări în cele 17 luni de conflict.

Toate mijloacele de comunicare cu Alep au fost întrerupte, semn care anunţă, în general, un asalt major asupra oraşului, crucial în lupta dintre armată şi rebeli.

Abu Ahmad a făcut apel "la o zonă de excluziune aeriană" pentru ca rebelii să fie protejaţi de atacurile aeriene ale armatei.

Consiliul Naţional Sirian (CNS), principala coaliţie de opoziţie, a făcut de asemenea apel la o zonă de excluziune aeriană, la frontiera cu Turcia şi Iordania, asemănătoare cu cea din Libia.

Armata a pătruns luni, folosind tancuri, în cartierul Seif al-Dawla din Alep, controlat de rebeli, potrivit Observatorului Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO).

Trupele guvernamentale au lansat în urmă cu o săptămână o primă ofensivă asupra unui alt cartier din vestul oraşului Alep, Salaheddin.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici