Apelul celui mai înalt diplomat al UE: să nu se ajungă la o escaladare în Orientul Mijlociu

Şeful politicii externe a Uniunii Europene, Josep Borrell, a cerut sâmbătă tuturor părţilor să evite o nouă escaladare în Orientul Mijlociu, după atacurile americane asupra unor grupuri legate de Iran în Siria şi Irak.

1580 afișări
Imaginea articolului Apelul celui mai înalt diplomat al UE: să nu se ajungă la o escaladare în Orientul Mijlociu

Apelul celui mai înalt diplomat al UE: să nu se ajungă la o escaladare în Orientul Mijlociu

"Toată lumea ar trebui să încerce să evite transformatrea situaţiei într-una explozivă", a declarat Borrell la o reuniune a miniştrilor de externe din UE la Bruxelles, conform AFP.

Statele Unite au atacat forţele iraniene şi miliţiile aliate din Irak şi Siria, preşedintele Joe Biden promiţând că vor urma şi alte lovituri după atacul mortal cu drone asupra unei baze americane din Iordania.

Borrell nu s-a referit direct la atacurile americane, dar a repetat un avertisment potrivit căruia Orientul Mijlociu "este un cazan care poate exploda".

El a menţionat războiul din Gaza, violenţele de la graniţa libaneză, bombardamentele din Irak şi Siria şi atacurile asupra navelor din Marea Roşie.

"De aceea apelăm la toată lumea să încercăm să evităm o escaladare", a spus Borrell.

UE intenţionează să lanseze o misiune navală în Marea Roşie la sfârşitul acestei luni pentru a ajuta la protejarea navelor internaţionale de atacurile Huthis din Yemen.

Borrell a declarat că misiunea va fi "defensivă" şi nu va efectua niciun atac terestru împotriva rebelilor yemeniţi.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici