Aplicaţia Telegram încă este accesibilă în Rusia, susţine fondatorul serviciului de mesagerie rapidă

Fondatorul serviciului de mesagerie rapidă Telegram, Pavel Durov, a declarat joi că aplicaţia încă poate fi accesată în Rusia, în pofida faptului că autoritatea de reglementare a comunicaţiilor (Roskomnadzor) a blocat peste 18 milioane de adrese IP, informează site-ul agenţiei Tass.

265 afișări
Imaginea articolului Aplicaţia Telegram încă este accesibilă în Rusia, susţine fondatorul serviciului de mesagerie rapidă

Aplicaţia Telegram încă este accesibilă în Rusia, susţine fondatorul serviciului de mesagerie rapidă

"Telegram rămâne accesibilă utilizatorilor din Rusia, în pofida faptului că oficialii ruşi au blocat pese 18 milioane de adrese IP în ultimele patru zile", a declarat Durov pe pagina personală de pe reţeaua de socializare online VKontakte.

La 13 aprilie, o instanţă din Rusia a decis interzicerea serviciului de mesagerie pe motiv că reprezentanţii companiei au refuzat să ofere Serviciului Federal de Securitate (FSB) codurile pentru decriptarea mesajelor utilizatorilor. Reprezentanţii serviciului susţin că cererile nu pot fi îndeplinite, deoarece codurile sunt stocate pe dispozitivele utilizatorilor.

FSB a intentat o acţiune judiciară contra Telegram în 2017, cerând codurile pentru decriptarea traficului de date al serviciului de mesagerie, care are aproximativ zece milioane de utilizatori în Rusia. În octombrie 2017, o instanţă din Moscova a amendat Telegram cu 800.000 de ruble (14.000 dolari) pentru refuzul de a oferi codurile de criptare.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici