Aproape 40 de replici după cutremurul din Sumatra

Locuitorii insulei Sumatra s-au adăpostit, vineri, în corturi amplasate în apropierea locuinţelor avariate, vizibil traumatizaţi în urma seriei de aproape 40 de replici care au urmat cutremurului violent produs miercuri, relatează Reuters.

1 afișare
Imaginea articolului Aproape 40 de replici după cutremurul din Sumatra

Aproape 40 de replici după cutremurul din Sumatra

Agenţia indoneziană de meteorologie a emis, joi seară, ultima alertă de tsunami în urma unei replici puternice care a afcetat insula Sumatra, dar a anulat-o la câteva ore.

Cutremurul produs în cursul nopţii a declanşat panică în rândul miilor de locuitori refugiaţi în corturi sau adăposturi improvizate, la lumina torţelor sau lămpilor cu gaz şi strânşi în jurul focului pentru a se încălzi.

Cutremurul violent de miercuri şi replicile sale s-au soldat cu 13 victime şi a avariat sute de clădiri.

"Am lăsat totul şi am fugit", a declarat Irnawati, unul dintre locuitorii insulei.

Seismologul Mike Turnbull din cadrul Universităţii Central Queenslanda a declarat că locuitorii regiunii au avut noroc că au scăpat de un tsunami similar celui din decembrie 2004 soldat cu peste 280.000 de victime.

Cutremurul de miercuri a fost urmat de circa 40 de replici cu magnitudinea cuprinsă între 4,9 şi 7,8 grade, statele riverane Oceanului Indian emiţând mai multe alerte de tsunami.

Replicile din ultimele zile au fost resimţite în Singapore, Malaysia şi Thailanda.

Un alt seism de 6,4 grade pe a fost înregistrat, joi, în insula Sulawesi.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici