Aproape 60% dintre britanicii care au votat pro-Brexit, dispuşi acum să plătească pentru cetăţenia UE. Sumele pe care le-ar achita pentru drepturile din Uniune

58% dintre britanicii care au votat în favoarea Brexit ar plăti sume mari de bani pentru a se bucura în continuare de beneficiile din Uniunea Europeană, arată un sondaj realizat de London School of Economics şi firma de cercetare Opinium arată informează site-ul cotidianului The Independent.

1180 afișări
Imaginea articolului Aproape 60% dintre britanicii care au votat pro-Brexit, dispuşi acum să plătească pentru cetăţenia UE. Sumele pe care le-ar achita pentru drepturile din Uniune

Aproape 60% dintre britanicii care au votat pro-Brexit, dispuşi să plătească pentru cetăţenia UE

În total, 68% dintre britanicii care au participat la sondaj au afirmat că ar plăti sume care depăşesc şi 1.000 de lire pentru a beneficia de drepturile care vin odată cu faptul că sunt cetăţenii ai UE.

Potrivit studiului, dintre cei care ar fi dispuşi să plătească importante sume de bani pentru a-şi păstra drepturile pe care le asigură calitatea de cetăţean al UE, 58% au votat pentru separarea Marii Britanii de Uniunea Europeană.

Michael Bruter, profesor de ştiinţe politice la LSE, a furnizat pentru The Independent rezultatele studiului, care nu a fost încă făcut public.

În medie, respondenţii au susţinut că ar plăti aproximativ 400 de lire anual pentru păstrarea cetăţeniei UE.

”Sondajul arată că tinerii sunt foarte ataşaţi de cetăţenia europeană”, a susţinut Bruter.

Dintre cei cu vârsta cuprinsă între 18 şi 24 de ani, 85% au declarat că ar dori să-şi păstreze cetăţenia UE după ce Marea Britanie părăseşte Blocul comunitar.

Sondajul a fost realizat pe un eşantion de 2.004 persoane.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici