Aproape un sfert dintre violatorii din Roma sunt imigranţi români

Românii sunt responsabili de 24 la sută din violurile comise la Roma, în timp ce în 42 la sută din cazurile de agresiuni sexuale autorii sunt italieni, arată cifre oficiale ale Ministerului italian de Interne, citate de Il Messaggero.

22 afișări
Imaginea articolului Aproape un sfert dintre violatorii din Roma sunt imigranţi români

Aproape un sfert dintre violatorii din Roma sunt imigranţi români (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Potrivit datelor oficiale, în 2008 la Roma au avut loc 317 agresiuni sexuale, faţă de 339 în anul 2007.

La Milano (nord), românii sunt responsabili de 11 la sută din cazurile de violuri, iar la Bologna zece la sută dintre autorii violenţelor sexuale sunt imigranţi români.

La nivel naţional, doar 7,8 la sută dintre autorii violurilor sunt români, peste 60 la sută fiind italieni, anunţă Ministerul de Interne de la Roma.

Potrivit datelor oficiale, 85,3 la sută dintre victimelor violurilor sunt femei, iar 68,9 la sută sunt italience.

Ministerul italian de Interne a prezentat aceste date cu ocazia seminarului pe tema "Violenţe împotriva femeilor", desfăşurat marţi la Roma.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici