Aproximativ 30 de firme americane desfăşoară activităţi de SPIONAJ în Germania

Aproximativ 30 de firme americane desfăşoară activităţi de spionaj în Germania, ajutând la analizarea interceptărilor sau coordonarea misiunilor agenţilor secreţi, scrie săptămânalul german Stern în ediţia care urmează să apară joi.

516 afișări
Imaginea articolului Aproximativ 30 de firme americane desfăşoară activităţi de SPIONAJ în Germania

Aproximativ 30 de firme americane desfăşoară activităţi de spionaj în Germania (Imagine: Shutterstock)

Potrivit Stern, aceste firme ajută totodată în antrenamentul militarilor în tehnici de spionaj.

Ele participă, probabil, la coordonarea misiunilor avioanelor fără pilot de luptă care operează în Africa, din oraşul Stuttgart (sud-vest), unde se află sediul Comandamentului Statelor Unite pentru Africa (AFRICOM), adaugă revista.

Săptămânalul german afirmă că îşi bazează cercetările atât pe titulatura unor posturi vacante în aceste firme, publicate uneori pe Internet, cât şi pe profiluri ale salariaţilor şi contracte încheiate între aceste firme şi autorităţile americane, pe care Stern precizează că le cunoaşte în parte.

Între aceste 30 de firme, Stern citează Booz Allen Hamilton şi Incadence Strategic Solutions.

În afară de aceste companii implicate în mod direct în spionaj, alte aproximativ 60 asigură o susţinere mai tehnică, activând în domeniul tehnologiei informaţiei sau securizând clădiri, scrie Stern.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici