Aproximativ 50 de morţi în urma unei alunecări de teren în Columbia

Cel puţin 48 de persoane au murit sâmbătă în urma unei alunecări de teren care s-a produs în oraşul portuar Manizales, situat la 287 de kilometri vest de Bogota, a anunţat miercuri un oficial local.

234 afișări
Imaginea articolului Aproximativ 50 de morţi în urma unei alunecări de teren în Columbia

Aproximativ 50 de morţi în urma unei alunecări de teren în Columbia (Imagine: Mihai Burlacu/Arhiva Mediafax foto)

"Bilanţul în acest stadiu este de 48 de morţi, iar cadavrele nu au fost recuperate de echipele de salvare", a anunţat Henry Murillo, responsabil de securitate în departamentul Caldas, care îşi are capitala la Manizales.

Dintre victime, 11 sunt minori, a adăugat el, precizând că 14 persoane au fost rănite în această alunecare de teren care a acoperit circa 15 locuinţe din centrul oraşului Manizales, situat la poalele muntelui.

Potrivit Crucii Roşii, 96 de persoane au murit din cauza intemperiilor legate de cel de-al doilea sezon ploios anual, care a început în septembrie în Columbia, între care 48 la Manizales.

În perioada aprilie 2010 - aprilie 2011, ploile deosebit de puternice provocate de fenomenul climatic La Nina au provocat deja moartea a peste 400 de persoane în Columbia, unde 3,6 milioane de persoane sunt sinistrate.

La Nina este un fenomen meteorologic ciclic caracterizat printr-o scădere a temperaturilor medii la suprafaţa mării în centrul şi estul Pacificului ecuatorial.

Efectele sale sunt încă tangibile în Columbia, unde solul este saturat de apă după sezonul ploios precedent, de unde şi riscul crescut de accidente ca cel din Manizales.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici