Arabia Saudită acuză Iranul pentru atacurile din Golful Oman, dar nu doreşte un război în regiune

Prinţul moştenitor al Arabiei Saudite a acuzat Iranul pentru atacurile de asupra celor două petroliere din Golful Oman şi a cerut comunităţii internaţionale să ia o "poziţie decisivă", însă a declarat că regatul nu doreşte să se ajungă la un război în regiune, informează Reuters.

1103 afișări
Imaginea articolului Arabia Saudită acuză Iranul pentru atacurile din Golful Oman, dar nu doreşte un război în regiune

Arabia Saudită acuză Iranul pentru atacurile din Golful Oman, dar nu doreşte un război în regiune

Atacurile asupra a două nave care transportau petrol, joi, pentru care Statele Unite au dat vina, de asemenea, pe Iran, au ridicat temeri legate de un posibil conflict mai amplu în regiune. Iranul a negat orice implicare în exploziile de la sud de Strâmtoarea Hormuz, o rută importantă de transport maritim şi un loc important de tranzit pentru petrol.

Exploziile care au afectat nava Front Altair deţinută de Norvegia şi Kokuka Courageous deţinută de japonezi au avut loc în timp ce premierul japonez Shinzo Abe s-a aflat la Teheran încercând să ajute la reducerea tensiunilor dintre Statele Unite şi Iran.

"Regimul iranian nu a respectat vizita primului ministru japonez la Teheran şi, în timp ce el s-a aflat acolo, a răspuns la eforturile sale, atacând două nave care transportă petrol, dintre care una japoneză", a afirmat Mohamed bin Salman, în cadrul unui interviu acordat cotidianului saudit Asharq al-Awsat.

"Regatul nu doreşte un război în regiune, dar nu va ezita să facă faţă ameninţărilor la adresa poporului său, suveranităţii sau intereselor sale vitale", a spus el.

Teheranul şi Washingtonul au spus că nu au nici un interes să se ajungă la un război în regiune. Dar acest lucru nu a ajutat la atenuarea îngrijorărilor că cele două ţări rivale s-ar putea implica într-un conflict.

Taguri:
arabia saudită,
iran,

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici