Arabia Saudită redeschide zona de pelerinaj din jurul Kaaba în Mecca

Regele Salman bin Abdulaziz a emis un ordin regal care permite redeschiderea zonei din jurul Kaaba, cel mai sfânt loc al Islamului din Mecca, potrivit agenţiei de ştiri SPA care îl citează pe Abdurrahman bin Abdulaziz Al-Sudais, preşedinte general al Marii Moschei.

539 afișări
Imaginea articolului Arabia Saudită redeschide zona de pelerinaj din jurul Kaaba în Mecca

Sursa: Profimedia Images

„Mataf, cum este cunoscut în lumea arabă, se referă la zona din preajma Kaaba unde pelerinii practică ceea ce se numeşte „tawaf”. Parte din atribuţiile acestora în timpul pelerinajului este să încercuiască Kaaba de şapte ori în sensul opus al acelor de ceasornic.

Arabia Saudită a decis, vineri dimineaţă, redeschiderea celor două moschei sfinte după ce fuseseră temporar închise pentru sterilizare, în contextul epidemiei de coronavirus.

Marea Moschee din Mecca şi cea din Medina fuseseră închise, după rugăciunile de joi seara, pentru curăţare şi sterilizare.

Anunţul închiderii temporare fusese făcut miercuri, fiind măsură preventivă pentru a împiedica răspândirea coronavirusului.

Măsură a fost luată la o săptămână după ce Arabia Saudită suspendase intrarea călătorilor din întreaga lume care veneau în pelerinaj la Mecca sau să viziteze Moscheea Profetului din Media, pe lângă interzicerea accesului turiştilor care venea din ţări ameninţate de coronavirus, după ce a fost declarată de către autorităţi drept un risc pentru sănătatea populaţiei.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici