Arabia Saudită susţine continuarea dialogului consiliul militar şi opoziţia din Sudan

Arabia Saudită a informat miercuri că urmăreşte dezvoltarea situaţiei din Sudan şi susţine continuarea dialogului între consiliul militar aflat la conducerea ţării şi opoziţie, relatează site-ul agenţiei Reuters.

127 afișări
Imaginea articolului Arabia Saudită susţine continuarea dialogului consiliul militar şi opoziţia din Sudan

Arabia Saudită susţine continuarea dialogului consiliul militar şi opoziţia din Sudan

Arabia Saudită are relaţii apropiate cu consiliul militar, care a preluat puterea de la înlăturarea preşedintelui Omar al-Bashir în luna aprilie.

"Arabia Saudită speră că toate părţile din Sudan vor alege dialogul constructiv pentru a menţine securitatea şi stabilitatea în Sudan, pentru a proteja oamenii, în timp ce apără interesele şi unitatea ţării", se arată într-un comunicat al agenţiei naţionale de presă din Arabia Saudită.

Discuţiile dintre Consiliul Militar, care a preluat puterea după înlăturarea preşedintelui Omar al-Bashir, şi grupurile de opoziţie, au stagnat în urma diferenţelor de opinie privind conducerea perioadei de tranziţie.

Cel puţin 100 de persoane au murit în urma protestelor din Sudan, au anunţat reprezentanţii unui grup medical, după ce armata a atacat o tabără de protestatari.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici