Arhiepiscopul Cretei vrea să-i ajute cu terenuri agricole pe grecii fără loc de muncă

Arhiepiscopul Cretei, Eirinaios, intenţionează să dea terenuri agricole oamenilor rămaşi fără locuri de muncă, pentru a-i ajuta să reziste crizei economice foarte dificile prin care trece ţara.

126 afișări
Imaginea articolului Arhiepiscopul Cretei vrea să-i ajute cu terenuri agricole pe grecii fără loc de muncă

Arhiepiscopul Cretei vrea să-i ajute cu terenuri agricole pe grecii fără loc de muncă (Imagine: Andrei Iliescu/ Mediafax Foto)

"Vreau să arăt iubirea Bisericii pentru oamenii care au nevoie de hrană. (...) Biserica va urma toate procedurile legale", a declarat Eirinaios pentru Dogma, agenţia de ştiri a Bisericii Ortodoxe din Grecia, citată de portalul GreekReporter.

Într-o primă fază, programul va fi derulat doar de arhidieceza Cretei, fără implicarea parohiilor.

"Vom analiza întâi dacă oamenii interesaţi chiar au o nevoie reală şi nu intenţii necinstite", a spus Eirinaios.

Arhiepiscopul aşteaptă să primească cereri, pentru a vedea ulterior în ce măsură pot fi acestea acoperite.

Un plan similar a fost propus şi de arhiepiscopul Atenei.

Rata şomajului din Grecia se situează la un nivel record de 26,9%, potrivit celor mai recente date publicate de autorităţile elene.

Grecia trece printr-o recesiune severă, iar analiştii estimează că economia se va contracta în 2013 pentru al şaselea an consecutiv.

Statul elen a fost salvat de la colaps prin două pachete de împrumuturi totalizând peste 200 de miliarde de euro de la statele zonei euro şi FMI, după ce nu a mai putut rostogoli datoriile pe piaţa financiară. Împrumuturile au fost condiţionate de măsuri de austeritate şi reforme care au agravat declinul economic.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici