Arhiepiscopul greco-catolic Sviatoslav Şevciuk, îngrijorat de riscul unui război civil în Ucraina

Arhiepiscopul Major al Bisericii Greco-Catolice din Ucraina, Sviatoslav Şevciuk, şi-a exprimat marţi îngrijorarea în legătură cu separatismul şi riscul unui război civil în Ucraina.

582 afișări
Imaginea articolului Arhiepiscopul greco-catolic Sviatoslav Şevciuk, îngrijorat de riscul unui război civil în Ucraina

Arhiepiscopul greco-catolic Sviatoslav Şevciuk, îngrijorat de riscul unui război civil în Ucraina (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

Arhiepiscopul a apreciat, într-o discuţie cu jurnaliştii de la Roma, după o întâlnire cu Papa Francisc, că zilele cele mai tensionate au trecut, însă "riscul unui război civil încă persistă".

Acest risc "vine din străinătate, deoarece atunci când nu poţi mânca toată plăcinta, încerci să mănânci măcar o bucată", a afirmat el, făcând aluzie la acţiunile Rusiei.

Arhiepiscopul a îndemnat Uniunea Europeană să "nu-i lase singuri" pe Ucraineni, să le ofere ajutor economic şi să dea dovadă de solidaritate diplomatică.

Şevciuk a aprobat, de asemenea, faptul că diferite Biserici s-au arătat "unite în momentul tragediei", referindu-se la represiunea violentă a protestelor de la Kiev.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici