Arhipelagul Galapagos, afectat de tsunamiul format după seismul din Japonia

Trei locaţii turistice dintr-o rezervaţie naturală din Galapagos au fost afectate de valurile seismice declanşate de cutremurul care a avut loc în Japonia, anunţă autorităţile de pe insula aparţinând statului Ecuador.

155 afișări
Imaginea articolului Arhipelagul Galapagos, afectat de tsunamiul format după seismul din Japonia

Arhipelagul Galapagos, afectat de tsunamiul format după seismul din Japonia (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Două dintre locaţiile afectate sunt pe insula San Cristobal, iar a treia pe insula Santa Cruz, conform conducerii Parcului Naţional din Galapagos (PNG).

În zona El Garrapatero (Santa Cruz), valurile au distrus banda de nisip folosită de ţestoase pentru a face cuiburi. Numeroase cuiburi au fost distruse.

Pe insula Santa Cruz, apa a pătruns 400 de metri, provocând daune considerabile, dar nu şi victime.

Preşedintele Ecuadorului, Rafael Correa, a decretat stare excepţională imediat după seismul din Japonia şi ordonase evacuarea localnicilor din zonele cu riscuri.

Arhipelagul Galapagos, situat la 1.000 de kilometri vest de coastele continentale ale Ecuadorului, este format din 13 insule principale şi 17 insuliţe.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici