Armata americană va desfăşura elicoptere în peninsula japoneză afectată de cutremur

Statele Unite vor desfăşura două elicoptere militare din Japonia în peninsula Noto, lovită de cutremur pe coasta de vest a ţării, pentru a ajuta la eforturile de ajutorare a comunităţilor izolate de dezastru, a declarat marţi ambasadorul american în Japonia, citat de Reuters.

270 afișări
Imaginea articolului Armata americană va desfăşura elicoptere în peninsula japoneză afectată de cutremur

„Două elicoptere Blackhawk vor suplimenta flota japoneză care asistă la deplasarea de provizii şi personal”, a declarat ambasadorul SUA în Japonia, Rahm Emanuel, pe platforma de socializare X.

Aeronavele americane vor începe operaţiunile de ajutorare miercuri, a declarat ministrul japonez al Apărării, Minoru Kihara, în cadrul unei conferinţe de presă.

Puternicul cutremur din 1 ianuarie a distrus drumurile care leagă peninsula izolată de restul Japoniei şi, în condiţiile în care evacuările pe mare sunt dificile, unele persoane vulnerabile nu pot fi mutate decât pe calea aerului, a declarat anterior o sursă care are cunoştinţă de acest plan.

Amploarea asistenţei americane s-ar putea extinde în zilele următoare, a adăugat sursa, care a cerut să rămână anonimă deoarece nu este autorizată să vorbească cu presa.

Se confirmă că peste 220 de persoane au murit în urma cutremurului care a distrus mii de locuinţe, infrastructura vitală şi a lăsat fără curent electric în zonă. Eforturile de ajutorare au fost îngreunate de replicile puternice care ar putea declanşa noi alunecări de teren şi ar putea deteriora şi mai mult structurile slăbite.

Autorităţile i-au avertizat pe supravieţuitori, dintre care mulţi locuiesc în centre de evacuare, să se ferească de temperaturile scăzute, în condiţiile în care zăpada abundentă a lovit zona în ultimele zile.

Cutremurul a produs cele mai multe victime decedate din Japonia din 2016, când seismele din regiunea Kumamoto din sud-vestul ţării au făcut 276 de victime.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici