Armata braziliană a găsit corpuri şi fragmente ale avionului prăbuşit în Atlantic

Armata braziliană a anunţat, sâmbătă, că în cursul zilei a recuperat corpuri ale pasagerilor de la bordul avionului Air France prăbuşit în Oceanul Atlantic, precum şi fragmente din aparatul de zbor.

29 afișări
Imaginea articolului Armata braziliană a găsit corpuri şi fragmente ale avionului prăbuşit în Atlantic

Armata braziliană a găsit corpuri şi fragmente ale avionului prăbuşit în Atlantic (Imagine din arhivă; Mediafax Foto/AFP)

"În această dimineaţă, la ora 8.14 (13.14, ora României), am avut confirmarea recuperării din apă a unor corpuri şi fragmente care aparţineau zborului 447 al Air France", a declarat colonelul Jorge Amaral, purtător de cuvânt al forţelor aeriene braziliene. El a precizat ulterior că trupurile neînsufleţite recuperate aparţin unor bărbaţi.

Armata braziliană a mai anunţat şi joi, în mod eronat, că a recuperat primele fragmente ale avionului, dezminţind ulterior informaţia.

Colonelul Amaral a precizat sâmbătă că primul obiect, recuperat la ora locală 8.14 (13.14, ora României), a fost un scaun de avion. "La 9.10 (15.10, ora României), un avion a reperat primul corp, iar la ora 9.30 (15.30, ora României), acesta a fost recuperat de echipajul corvetei Caboclo", a adăugat el.

Ulterior, la ora 9.50 (15.50, ora României), au mai fost recuperate un rucsac de plastic cu un computer portabil şi o servietă de piele cu un bilet Air France în interior.

Scaunul este de culoare albastră, "cu un număr de serie inscripţionat", a spus Amaral, precizând că armata aşteaptă o confirmare din partea Air France înainte de a preciza dacă este vorba despre un scaun al unui avion Airbus, "deşi culoarea pare să indice că aşa este".

Corpurile şi obiectele au fost găsite la aproximativ 450 de mile marine în largul arhipelagului Fernando de Noronha, situat la 360 de kilometri de litoralul brazilian.

"Am reorientat căutările sâmbătă, în funcţie de curenţii marini, la aproape 60 de mile nord-est; în momentul în care a ajuns corveta în zonă, forţele aeriene ne-au anunaţt că au reperat obiecte şi corpuri, ceea ce a permis recuperarea rapidă a acestora", a declarat purtătorul de cuvânt al Marinei braziliene, viceamiralul Edson Dantas.

El a precizat că nava Caboclo va preda obiectele şi trupurile fregatei Assuncao, care este mai rapidă şi care va ajunge în curând în zonă, urmând să transporte încărcătura la Fernando de Norohna. Cadavrele şi obiectele recuperate vor fi transferate apoi cu elicoptere până la Recife, unde se află centrul de coordonare al operaţiunii de căutare.

Sâmbătă dimineaţa, la Fernando de Noronha au ajuns şi cinci medici legişti, iar la Recife se află reprezentanţi ai Institutului de medicină legală. Experţii speră să poată identifica trupurile neînsufleţite cu ajutorul mostrelor ADN prelevate de la rude.

Flotila internaţională de avioane şi nave a reluat sâmbătă operaţiunile de căutare a aparatului care a dispărut, în noaptea de duminică spre luni, în timp ce zbura deasupra Atlanticului.

Forţele aeriene braziliene afirmaseră că în zonă condiţiile meteo sunt mai bune decât în zilele precedente. În primele cinci zile ale operaţiunilor de căutare, forţele aeriene şi marina braziliană nu au reuşit să găsească nici un fragment al avionului.

Avionul Airbus A330 al companiei Air France, care asigura legătura între Rio de Janeiro şi Paris, a dispărut în largul coastelor braziliene în noaptea de 31 mai spre 1 iunie, cu 228 de persoane la bord, printre care se afla şi o româncă. Motivele prăbuşirii aparatului, care înregistrase probleme tehnice, nu au fost clarificate încă.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici