Armata chineză pătrunde în reţeaua informatică a Pentagonului

Serviciile de spionaj chineze au pătruns, în iunie, în reţeaua informatică a Pentagonului, în ceea ce pare a fi cel mai mare atac cibernetic care a vizat Departamentul american al Apărării, relatează Financial Times în ediţia electronică.

1 afișare
Imaginea articolului Armata chineză pătrunde în reţeaua informatică a Pentagonului

Armata chineză pătrunde în reţeaua informatică a Pentagonului

Pentagonul a recunoscut că reţeaua care deserveşte biroul secretarului Apărării Robert Gates a fost închisă, dar a refuzat să spună cine s-a aflat în spatele atacului.

Oficiali din cadrul Departamentului au dezvăluit însă că la originea atacurilor informatice se află serviciile Armatei Populare Chineze.

Premierul chinez Wen Jiabao a dat asigurări de curând, în cursul întâlnirii cu cancelarul german Angela Merkel, că Beijingul a interzis "orice act infracţional de tip informatic".

Deşi armata Chinei a spionat şi până acum reţelele informatice americane, Statele Unite sunt din ce în ce mai îngrijorate în legătură cu frecvenţa şi complexitatea atacurilor cibernetice.

Ca reacţie la ultima tentativă de "hacking", sistemul informatic de la biroul secretarului Gates a fost închis mai mult de o săptămână.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici