Armata de copii care lucrează în minele de mica. Sapă după un mineral folosit în milioane de produse - FOTO

O substanţă folosită în electronice, autoturisme şi chiar cosmetice pentru a adăuga luciul produselor de make-up este extrasă din Madagascar de către o armată de copii africani, scrie NBC News.

2703 afișări
Imaginea articolului Armata de copii care lucrează în minele de mica. Sapă după un mineral folosit în milioane de produse - FOTO

Armata de copii care lucrează în minele de mica. Sapă după un mineral folosit în milioane de produse - FOTO

„Mica” este extrasă manual din mai multe locaţii din Madagascar, o insulă cu o populaţie de aproape 25,5 milioane de oameni, situată pe coasta de sud-est a Africii.

Jurnaliştii de la NBC News au călătorit peste 600 de kilometri pentru a fi martori la mulţimile de copii care lucrează în minele ilegale, precum şi centrele de procesare, alături de familiile lor.

În urma interviurilor cu oficialii din industria de prelucrare a substanţei a rezultat că este bine cunoscut faptul că munca este făcută de către minori, dar subiectul este considerat un produs derivat al nivelului extrem de sărăcie din zonă.

Copii în vârstă de doar 4 ani lucrează într-un mediu periculos pentru a extrage un mineral al cărui preţ va creşte de aproape 500 de ori până când părăseşte teritoriul Madagascarului. Produsul este trimis către China, peste 91% din „mica” fiind exportată în 2018.

O femeie care a vorbit cu jurnaliştii de la NBC News a spus că ar prefera să-şi trimită copii la şcoală, dar nu are de ales pentru că nu mai are soţ şi nu se poate descurca altfel cu banii. De regulă, femeia ajunge la mină în jurul orei 05.00 dimineaţa, unde lucrează până la ora 18.00 după-amiaza, câştigând doar 3 USD pe zi, cu care femeia trebuie să-şi susţină cei patru copii.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici