Armata irakiană, la un pas de a recupera oraşul Mosul unde sunt blocaţi zeci de mii de civili. Oficialii susţin că au preluat controlul total asupra districtului Shirqat

Forţele irakiene susţinute de raiduri aeriene ale coaliţiei conduse de Statele Unite au preluat joi controlul total asupra districtului Shirqat, făcând încă un pas spre recuperarea oraşului Mosul, relatează Reuters online.

918 afișări
Imaginea articolului Armata irakiană, la un pas de a recupera oraşul Mosul unde sunt blocaţi zeci de mii de civili. Oficialii susţin că au preluat controlul total asupra districtului Shirqat

Armata irakiană, la un pas de a recupera oraşul Mosul unde sunt blocaţi zeci de mii de civili. Oficialii susţin că au preluat controlul total asupra districtului Shirqat (Imagine: Arhiva Mediafax Foto/ AFP)

Generalul de brigadă Yahya Rasool a declarat, citat de postul public de televiziune, că districtul a fost eliberat de "profanarea terorismului".

Districtul Shirqat, situat la 100 de kilometri sud de oraşul Mosul, a fost încercuit timp de luni de zile de trupe.

Zeci de mii de civili sunt blocaţi în oraş şi în comunele din apropiere, care au intrat sub controlul Stat Islamic de când reţeaua a ocupat o treime din teritoriul Irakului în anul 2014.

Marţi, o rachetă a căzut într-o zonă nepopulată din apropiere de baza militară Qayyara West din Irak, unde sute de forţe americane pregătesc un aerodrom înainte de ofensiva care vizează preluarea oraşului Mosul de sub ocuparea reţelei teroriste Stat Islamic.

Armata Statelor Unite analizează dacă un agent chimic ar fi putut fi folosit de către organizaţia Stat Islamic în atacul cu rachetă efecuat la câteva sute de metri de forţele americane care operau în această ţară.

 

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici