Armata israeliană a demolat casele unor persoane suspectate de răpirea celor trei adolescenţi - FOTO

Armata israeliană a demolat luni seara casele a doi principali suspecţi în cazul răpirii celor trei adolescenţi israelieni găsiţi morţi la Hebron, în sudul Cisiordaniei ocupate, au afirmat martori.

1260 afișări
Imaginea articolului Armata israeliană a demolat casele unor persoane suspectate de răpirea celor trei adolescenţi - FOTO

Armata israeliană a demolat casele unor persoane suspectate de răpirea celor trei adolescenţi (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Casele lui Marwane Qawasmeh şi Amer Abu Eisheh, membri ai Hamas la Hébron, au fost demolate cu explozibili, au precizat ei.

Organizaţii pentru apărarea drepturilor omului au protestat faţă de revenirea Israelului la practica de demolare a locuinţelor celor care au comis atentate, utilizată prima dată după 2005.

Ulterior, o sursă din domeniul securităţii a anunţat că armata israeliană a ucis marţi dimineaţa un tânăr palestinian, în cursul unui raid desfăşurat împotriva unei tabere de refugiaţi în nordul Cisiordaniei.

Potrivit sursei citate, tânărul avea 18 ani, iar incidentul nu este aparent legat de operaţiunile armatei în sudul Cisiordaniei.

Cei trei adolescenţi israelieni dispăruţi în Cisiordania din 12 iunie au fost găsiţi morţi luni seară, anunţă surse oficiale israeliene citate de site-ul Ynetnews.

Guvernul israelian a promis luni "distrugerea" mişcării Hamas, căreia îi atribuie asasinarea celor trei adolescenţi israelieni găsiţi morţi în Cisiordania.

Premierul Benjamin Netanyahu, a declarat că Hamas va "plăti" pentru moartea celor trei adolescenţi israelieni.

La rândul său, mişcarea Hamas a avertizat Israelul că "orice escaladare sau război va deschide pentru el porţile infernului" şi a ameninţat cu represalii.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici