Armata israeliană a difuzat o înregistrare video pentru a dovedi violenţa pasagerilor flotilei - VIDEO

Imagini video înregistrate de armata israeliană în timpul asaltului asupra uneia dintre navele flotilei propalestiniene, transmise presei, înfăţişează trupe de comando în uniformă neagră aduse cu elicopterul pe punte, care sunt atacate de pasageri agitând bare şi scaune.

49 afișări
Imaginea articolului Armata israeliană a difuzat o înregistrare video pentru a dovedi violenţa pasagerilor flotilei - VIDEO

Armata israeliană a difuzat o înregistrare video pentru a dovedi violenţa pasagerilor flotilei (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Israelul, acuzat în întreaga lume de utilizare disproporţionată a forţei în timpul acestui abordaj, în care au murit cel puţin nouă pasageri, respinge responsabilitatea confruntărilor sângeroase, acuzându-i pe militanţii propalestinieni din convoi.

În timp ce unul dintre membrii comandoului coboară din elicopter cu ajutorul unei coarde, un pasager de pe punte lansează un proiectil împotriva acestuia, iar un alt grup, înarmat cu bastoane, sare asupra acestuia, în timp ce se află la pământ.

În imaginile alb-negru, care par să fi fost filmate dintr-o navă aflată în apropiere, cel puţin şase pasageri sunt vizibili pe punte, ridicând bastoanele de mai multe ori şi lovind o persoană aflată la sol.

Din grupul de aproximativ 20 de persoane adunate pe punte, cel puţin două împing în mod violent un membru al comandoului israelian către puntea inferioară.

Un altul agită un scaun alb deasupra capului, în timpul încăierării.

"Am coborât şi am văzut nebunia din ochii lor", a declarat unul dintre militari unor jurnalişti, în portul Ashdod (sudul Israelului), unde au fost conduse, sub escortă, navele care făceau parte din "Flotila libertăţii".

"Eram înarmat cu un pistol de paintball, fără nicio altă armă. Era o jucărie pentru un copil de 12 ani. Nu veniserăm pentru război, ci să le spunem pur şi simplu să se oprească şi să se întoarcă din drum", a continuat acesta.

Potrivit unui bilanţ prezentat de armată, în timpul abordajul au fost ucise nouă persoane, toţi pasageri civili, iar şapte militari israelieni au fost răniţi.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici