Armata israeliană a efectuat primele raiduri terestre în Gaza / Israelul pregăteşte o potenţială operaţiune militară la scară mare

Israelul a declarat că infanteria şi tancurile sale au efectuat vineri raiduri în interiorul Fâşiei Gaza, primul său anunţ privind trecerea de la războiul aerian la operaţiuni terestre pentru a-i elimina pe luptătorii Hamas la o săptămână după atacul major al grupării teroriste asupra Israelului.

411 afișări
Imaginea articolului Armata israeliană a efectuat primele raiduri terestre în Gaza / Israelul pregăteşte o potenţială operaţiune militară la scară mare

Mediafax Foto

Purtătorul de cuvânt al armatei israeliene, Daniel Hagari, a declarat că trupele susţinute de tancuri au organizat raiduri pentru a ataca echipele palestiniene ce lansează rachete şi pentru a căuta informaţii despre locaţia ostaticilor luaţi de Hamas.

Israelul a ordonat ca peste un milion de persoane să părăsească jumătatea nordică a Fâşiei Gaza în termen de 24 de ore. Hamas le-a spus locuitorilor să nu plece.

Câteva mii de locuitori au ales să plece, dar mulţi alţii au spus că nu vor pleca.

ONU a declarat că apelul Israelului de a cere civililor din Gaza să părăsească zona este imposibil de îndeplinit "fără consecinţe umanitare devastatoare", ceea ce a provocat o replică din partea Israelului, care a declarat că ar trebui să condamne Hamas şi să sprijine dreptul Israelului la autoapărare.

"Ştreangul din jurul populaţiei civile din Gaza se strânge. Cum ar trebui să se deplaseze 1,1 milioane de oameni într-o zonă de război dens populată în mai puţin de 24 de ore?" a scris pe reţelele de socializare Martin Griffiths, responsabilul cu ajutoarele al ONU.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici