Armata israeliană a ucis deliberat civili palestinieni în Fâşia Gaza

Armata israeliană a ucis în mod deliberat civili palestinieni, distrugând locuinţele acestora, în cursul recentei ofensive din Fâşia Gaza, afirmă militari israelieni care au luat parte la operaţiuni.

15 afișări
Imaginea articolului Armata israeliană a ucis deliberat civili palestinieni în Fâşia Gaza

Armata israeliană a ucis deliberat civili palestinieni în Fâşia Gaza (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Dezvăluirile au fost făcute de absolvenţi ai Colegiului militar Oranim din orăşelul israelian Tivon, relatează Haaretz în ediţia electronică. Militarii au oferit detalii despre un incident în care au fost împuşcaţi din greşeală o mamă palestiniană şi cei doi copii ai ei.

"Era o casă, iar înăuntru era o familie. I-am pus într-o cameră. Mai târziu am părăsit locuinţa şi am chemat un alt pluton. După câteva zile am primit ordinul să eliberăm familia. Lunetiştii au ocupat poziţii pe acoperiş. Comandantul plutonului a permis familiei să iasă prin partea dreaptă. Mama şi copiii nu au înţeles şi au ieşit prin stânga, însă comandantul a uitat să spună asta lunetiştilor, iar aceştia au deschis focul, omorându-i", explică un militar.

Dezvăluirile intră în contradicţie cu poziţia oficială a armatei israeliene, care susţine că în operaţiunile din Fâşia Gaza nu au fost vizate obiective civile.

Un alt militar afirmă că un comandant de companie a ordonat împuşcarea unei bătrâne palestiniene care trecea pe stradă.

Unul dintre militari susţine că a avut o dispută cu superiorii săi, contestând ordinul de împuşcare a civililor fără niciun avertisment. "Mi s-a spus că trebuie omorâţi toţi din oraşul Gaza pentru că toţi erau terorişti", spune militarul israelian.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici