Armata israeliană explică arestarea directorului spitalului din Gaza: „Activitate teroristă extinsă”

Armata israeliană (IDF) susţine că şeful spitalului al Shifa din Gaza a fost arestat deoarece în unitate s-a desfăşurat o „activitate teroristă extinsă”, potrivit Sky News.

918 afișări
Imaginea articolului Armata israeliană explică arestarea directorului spitalului din Gaza: „Activitate teroristă extinsă”

Armata israeliană explică arestarea directorului spitalului din Gaza: „Activitate teroristă extinsă”

Reprezentanţii Forţelor de Apărare ale Israelului au declarat că directorul spitalului al Shifa a fost arestat după descoperirea unor dovezi ale „activităţii teroriste extinse” desfăşurate sub supravegherea sa. Medicul Muhammed Abu Salmiya a fost reţinut de trupele israeliene, împreună cu alţi membri ai personalului medical.

Ulterior, Salmiya a fost transferat pentru audieri de Autoritatea pentru Valori Mobiliare din Israel.

„În spital, sub conducerea sa, a existat o activitate teroristă extinsă a Hamas. Constatările implicării sale în activităţi teroriste vor determina dacă va fi supus unor noi audieri”, se arată în comunicatul israelienilor.

Trupele israeliene au atacat al Shifa săptămâna trecută, susţinând că spitalul a fost folosit de Hamas în scopuri militare, o acuzaţie pe care gruparea militantă o neagă.

„Reţeaua de tuneluri teroriste Hamas situată sub spital a folosit electricitatea şi resursele preluate de la spital. În plus, Hamas a depozitat numeroase arme în interiorul spitalului şi pe terenul spitalului”, se mai arată în comunicatul IDF.

De asemenea, Israelul a susţinut că militanţii Hamas „au căutat refugiu” la spital după atacul din 7 octombrie asupra Israelului.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici