Armata Israelului spune că a ucis 50 de terorişti Hamas în lupte de amploare în apropierea spitalului Shifa / Israelul a efectuat raiduri în ceea ce au numit "cartierul militar" al Hamas din oraşul Gaza

Forţele de apărare israeliene susţin că au ucis "aproximativ 50" de luptători Hamas după ce au efectuat raiduri în ceea ce au numit "cartierul militar" din oraşul Gaza - în apropierea spitalului Shifa.

771 afișări
Imaginea articolului Armata Israelului spune că a ucis 50 de terorişti Hamas în lupte de amploare în apropierea spitalului Shifa / Israelul a efectuat raiduri în ceea ce au numit "cartierul militar" al Hamas din oraşul Gaza

Armata Israelului spune că a ucis 50 de luptători Hamas în lupte de amploare în apropierea spitalului Shifa / Israelul a efectuat raiduri în ceea ce au numit "cartierul militar" al Hamas din oraşul Gaza

Spitalul a fost subiectul multor dezbateri - Israelul susţinând că Hamas a depozitat arme sub clădire pentru a maximiza eventualele victime civile - lucru pe care grupul militant îl neagă.

"Divizia 162 a operat în ultimele zile în centrul oraşului Gaza, în zona cartierului militar al Hamas; forţele Brigăzii Givati au eliminat aproximativ 50 de terorişti", se arată într-o actualizare a Armatei Israeliene.

În cadrul unui atac coordonat care a implicat infanterie, tancuri, genişti, forţe speciale şi forţele aeriene, Armata a declarat că "a lucrat pentru a curăţa zona şi a neutraliza infrastructura teroristă... inclusiv o vastă reţea de tuneluri subterane".

De asemenea, Forţele de apărare israeliene (IDF) au declarat că au colectat documente cu informaţii militare aparţinând Hamas.

Aramata isrealiană a declarat că zona era "inima activităţilor de informaţii şi operaţionale" în care Hamas a planificat atacurile din 7 octombrie.

"Cartierul militar este format din zone strategice ale Hamas, inclusiv sediul central al serviciilor de informaţii şi sediul central al antenelor aeriene".

Armata a afirmat că a găsit, de asemenea, o secţie de poliţie, birouri guvernamentale folosite de Hamas şi un centru de antrenament pentru luptătorii săi.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici