Armata libiană este în stare de alertă la Benghazi, în urma unor confruntări cu un grup salafist

Armata libiană era în stare de alertă, luni, la Benghazi, în estul ţării, în urma unor ciocniri cu un grup salafist de susţinători ai jihadului, soldate cu cinci morţi, a declarat un oficial din cadrul serviciilor de securitate.

123 afișări
Imaginea articolului Armata libiană este în stare de alertă la Benghazi, în urma unor confruntări cu un grup salafist

Armata libiană este în stare de alertă la Benghazi, în urma unor confruntări cu un grup salafist (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

"Şeful camerei comune de securitate din Benghazi (guvernatorul militar), colonelul Abdallah al-Saiti, a decretat stare de alertă şi le-a cerut soldaţilor să se alăture unităţilor lor", a afirmat oficialul citat.

Cinci soldaţi au fost ucişi şi alte 23 de persoane, dintre care zece civili, au fost rănite, încă de la primele ore ale zilei, în ciocnirile care au avut loc între militanţii Ansar Ashariaa şi forţele speciale ale armatei libiene, potrivit unui bilanţ al spitalului al-Jala din Benghazi.

Unii civili au fost răniţi de gloanţe rătăcite, mai spune aceeaşi sursă.

Pe şosea, la intrarea în Benghazi, persoane înarmate au ridicat baraje pentru a împiedica sosirea de întăriri pentru Ansar Ashariaa, potrivit mărturiilor.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici