Armata siriană a intrat în oraşul rebel Yabrud, anunţă o sursă militară

Armata siriană a intrat vineri în oraşul-cheie Yabrud, unul dintre cele mai importante bastioane rebele din provincia Damasc, situat la nordul capitalei, în apropiere de Liban, a anunţat pentru AFP o sursă militară.

415 afișări
Imaginea articolului Armata siriană a intrat în oraşul rebel Yabrud, anunţă o sursă militară

Armata siriană a intrat în oraşul rebel Yabrud, anunţă o sursă militară

"Armata siriană a pătruns vineri (...) în Yabrud şi avansează pe strada principală a oraşului. Rebelii fug înspre Rankus", la sud, a anunţat această sursă. "Dacă fuga va continua, preluarea controlului asupra oraşului este o chestiune de zile", a adăugat sursa citată.

În ultimele săptămâni, armata siriană şi mişcarea şiită libaneză Hezbollah au preluat controlul asupra înălţimilor de lângă Yabrud.

În cursul zilei de vineri, Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO) a anunţat că armata şi mişcarea Hezbollah se aflau la porţile oraşului Yabrud.

Televiziunea de stat a afirmat de asemenea că armata a avansat "în zona Yabrudului şi controlează intrarea de la est, dar şi periferia de nord-est" a oraşului.

Frontul al-Nusra, aripa Al-Qaida în Siria care conduce luptele de la Yabrud, a recunoscut că "una dintre poziţiile din Aqaba a căzut", însă a negat că se retrage din oraş.

Bătălia de la Yabroud este crucială pentru Hezbollah.

Mişcarea şiită libaneză, care a recunoscut oficial în primăvara anului 2013 că luptă pentru regimul sirian, vrea să blocheze toate infiltrările rebele către Liban, în special cele către oraşul sunnit Aarsal, în estul ţării.

Potrivit mişcării Hezbollah, maşinile folosite în atentatele care au vizat în cursul ultimelor luni bastioanele sale din Liban sunt capturate la Yabrud, apoi duse în Liban, via Aarsal.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici