Armata SUA a efectuat raiduri împotriva teroriştilor în Irak şi a paraşutat ajutoare umanitare

Armata americană a paraşutat sâmbătă ajutoare umanitare la Amerli, oraş şiit turkmen situat la 160 de kilometri nord de Bagdad, asediat de insurgenţii care împiedică aprovizionarea acestuia cu apă, alimente şi medicamente.

217 afișări
Imaginea articolului Armata SUA a efectuat raiduri împotriva teroriştilor în Irak şi a paraşutat ajutoare umanitare

Armata SUA a paraşutat ajutoare umanitare şi a efectuat raiduri împotriva teroriştilor în Irak (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

"La cererea Guvernului irakian, armata americană a paraşutat astăzi ajutoare umanitare în oraşul Amerli", a declarat purtătorul de cuvânt al Pentagonului, contraamiralul John Kirby. "Aviaţia americană a furnizat acest ajutor alături de aparate australiene, franceze şi britanice, care au paraşutat de asemenea bunuri foarte necesare".

El a precizat că aceste acţiuni au avut loc în paralel cu "raiduri coordonate în apropiere, împotriva teroriştilor din Statul Islamic (SI), în sprijinul acestei operaţiuni umanitare".

Aproximativ 40.000 de litri de apă potabilă şi 7.000 de porţii de mâncare au fost acordate. Raidurile aeriene au distrus "trei (vehicule) Humvee ale SI, un vehicul blindat al SI, un punct de control al SI şi un tanc al SI în apropiere de Amerli", a precizat comandamentul central american (Centcom).

"Operaţiunile vor fi limitate ca amploare şi durată, pentru a răspunde acestei crize umanitare şi a proteja civilii blocaţi la Amerli", a explicat John Kirby.

Pentagonul anunţase anterior că a efectuat noi raiduri aeriene asupra unor obiective ale insurgenţilor din gruparea Statul Islamic, în apropiere de barajul strategic de la Mosul, în nordul Irakului.

Operaţiunea a avut ca scop să susţină trupele kurde şi irakiene, dar şi să "protejeze infrastructuri cruciale, personalul şi instalaţiile americane, precum şi eforturile umanitare".

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici