Armata turcă anunţă o intervenţie împotriva PKK în nordul Irakului

Armata turcă a intrat sâmbătă în nordul Irakului, pentru a interveni împotriva unui grup de circa 50 de rebeli din Partidul Muncitorilor din Kurdistan (PKK), a anunţat Statul Major turc.

3 afișări
Imaginea articolului Armata turcă anunţă o intervenţie împotriva PKK în nordul Irakului

Armata turcă anunţă o intervenţie împotriva PKK în nordul Irakului

Armata turcă a precizat că în operaţiuni au fost implicate artileria şi elemente aeriene, probabil elicoptere de luptă, care au atacat "50- 60 de terorişti".

Operaţiunea a avut loc la sud-est de localitatea turcă Cukurca, situată în provincia Hakkari, în apropiere de frontiera dintre Turcia şi Irak, a precizat Statul major al armatei turce.

"Dacă va fi necesar, în regiune vor interveni şi alte elemente ale armatei", adaugă sursa citată.

Turcia ameninţă de mai multe săptămâni că va lansa o intervenţie militară în nordul Irakului, afirmând că PKK foloseşte această zonă drept bază pentru operaţiunile din sud-estul Turciei.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici