Armata ucraineană anunţă bombardamente ruseşti în nord-estul şi sudul Ucrainei

Rusia „nu încetează să desfăşoare operaţiuni ofensive" în zonele estice ale Ucrainei, a anunţat luni, Statul Major General al Forţelor Armate ucrainene, potrivit CNN.

254 afișări
Imaginea articolului Armata ucraineană anunţă bombardamente ruseşti în nord-estul şi sudul Ucrainei

Armata ucraineană anunţă bombardamente ruseşti în nord-estul şi sudul Ucrainei

În regiunea Harkov, în nord-est, ruşii au tras asupra zonelor din nord şi nord-estul oraşului, au declarat reprezentanţii armatei ucrainene. Trei persoane au fost rănite în satele din nord-estul oraşului Harkov, au spus aceştia.

În regiunea Sumî din nord-est, ruşii au lansat atacuri aeriene şi bombardamente de artilerie, au precizat cei de la armată. Autorităţile locale susţin că nu au existat victime în urma atacurilor.

În sudul Ucrainei, în zona Kryvyi Rih, Rusia continuă bombardamentele de artilerie asupra poziţiilor trupelor ucrainene, mai anunţă autorităţile militare.

La aproximativ 85 de kilometri la sud-vest de Kryvyi Rih, oficiali regionali au declarat că centrul oraşului Novyi Buh a fost bombardat în cursul nopţii, rănind două persoane şi avariind un magazin, o farmacie şi câteva clădiri rezidenţiale. Mai la sud, bombardamentele continuă asupra oraşului Bereznehuvate, unde o şcoală şi câteva clădiri rezidenţiale au fost avariate.

În sudul regiunii Kherson, „situaţia este tensionată" în satele din apropiere, spun autorităţile regionale. Nu există apă sau electricitate în satele care se învecinează cu regiunile Mykolaiv şi Dnipropetrovsk, anunţă acestea.

De-a lungul coastei Mării Negre, la vest, în regiunea Odesa, au avut loc două atacuri cu rachete, unul în timpul nopţii şi altul luni dimineaţa. O rachetă a fost doborâtă de forţele ucrainene de apărare aeriană. Un pod nefolosit a fost, de asemenea, lovit, fără a fi raportate victime, dar au fost provocate pagube la mai multe case, se arată în comunicatul ucrainenilor.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici