Armata ucraineană, în alertă: Rusia este pregătită să lanseze până la 44 de rachete Kalibr din Marea Neagră

Şase portavioane ruseşti din Marea Neagră, inclusiv submarine, au fost înarmate cu un număr aproape fără precedent de rachete de croazieră Kalibr - până la 44, anunţă Natalia Humeniuk, purtătoare de cuvânt al Comandamentului Operaţional Sudic al forţelor armate ucrainene.

14037 afișări
Imaginea articolului Armata ucraineană, în alertă: Rusia este pregătită să lanseze până la 44 de rachete Kalibr din Marea Neagră

Armata ucraineană, în alertă: Rusia este pregătită să lanseze până la 44 de rachete Kalibr din Marea Neagră

Estimarea numărului de rachete pregătite pentru lansare a fost făcută după ce un alt submarin rusesc a fost observat făcând escală în port, probabil pentru a fi încărcat cu rachete Kalibr proaspete, a declarat Humeniuk în direct la televiziunea ucraineană, citată de agenţia de presă Kyiv Independent.
 
De când a început invazia, cele mai multe rachete pe care Rusia le-a avut în Marea Neagră la un moment dat au fost 48.
 
Printre alte rachete de croazieră şi balistice, rachetele Kalibr au fost printre principalele arme pe care Rusia le-a folosit pentru a ataca infrastructura civilă a Ucrainei. 
 
Rachetele Kalibr lansate din Marea Neagră au fost folosite în cel de-al zecelea atac masiv cu rachete al Rusiei asupra Ucrainei, mai multe rachete fiind raportate ca fiind doborâte de apărarea antiaeriană ucraineană.
 
Serviciile de informaţii ucrainene au afirmat că Rusia este pe cale să îşi epuizeze stocul, dar au adăugat că poate continua să producă 20 de Kalibr pe lună. 
 
Rusia s-a lăudat în decembrie că nu va rămâne niciodată fără aceste rachete.
 
Ucraina rămâne sub ameninţarea unui alt atac cu rachete, a declarat Humeniuk.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici