Armata ucraineană susţine că a respins mai multe atacuri ruseşti la Bahmut şi în alte zone cheie

Armata ucraineană a anunţat că forţele ruseşti au lansat mai multe atacuri asupra liniilor sale defensive în mai multe regiuni, inclusiv în jurul oraşului Bakhmut, situat în estul ţării. Atacurile au fost respinse, susţin ucrainenii, potrivit CNN.

2353 afișări
Imaginea articolului Armata ucraineană susţine că a respins mai multe atacuri ruseşti la Bahmut şi în alte zone cheie

Ruşii au făcut „mai multe încercări nereuşite" asupra unui grup de aşezări din zona care înconjoară Bakhmut, a anunţat sâmbătă armata ucraineană.

Zonele în care s-au dat lupte sunt Orikhovo-Vasylivka şi Berkhivka, la nord-vest de Bakhmut, şi Ivanivske şi Pivnichne, la sud-vest.

Armata ucraineană mai susţine că „inamicul continuă să încerce să străpungă apărarea şi să cucerească Bakhmut" şi anunţă că şeful Grupului Militar de Est al Ucrainei, generalul Oleksandr Syrskyi, a vizitat unităţile care apără oraşul şi satele din jur.

„Ocupanţii ruşi şi-au concentrat principalele eforturi pentru a cuceri Bakhmut şi împrejurimile sale. Luptele au loc în jurul oraşului şi la periferia acestuia", au declarat reprezentanţii Forţelor Terestre ucrainene pe Telegram.

Asalturile ruseşti au vizat şi poziţiile ucrainene de la Kupiansk şi Lyman, în regiunile Harkov şi Doneţk, a precizat Statul Major General al Forţelor Armate din Ucraina.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici