Arme inedite, folosite la o tentativă de asasinat în Coreea de Sud. Cum poate fi ucis un om cu un pix sau cu o lanternă - VIDEO

Ingeniozitatea unui asasin plătit din Coreea de Nord întrece imaginaţia oricui. Capturat de autorităţile din această ţară, asupra bărbatului a fost găsit un adevărat arsenal de arme deghizate sub obiecte obişnuite.

4405 afișări
Imaginea articolului Arme inedite, folosite la o tentativă de asasinat în Coreea de Sud. Cum poate fi ucis un om cu un pix sau cu o lanternă - VIDEO

Arme inedite, folosite la o tentativă de asasinat în Coreea de Sud. Cum poate fi ucis un om cu un pix sau cu o lanternă

Anul trecut un asasin plătit din Coreea de Nord a fost capturat de oficiali de securitate din această ţară înainte ca acesta să îşi îndeplinească misiunea de a ucide un activist anti-Nord Coreean, informează CNN.

Aflat în Coreea de Sud, activistul Park Sang-hak a intrat în contact cu asasinul cunoscut după numele de Ahn, care îi promisese că îi va finanţa activitatea. În ziua în care trebuia să se întâlnească cu Ahn, Park nu bănuia că de fapt acest bărbat avea planuri să îl ucidă.

O intervenţie a Serviciului Naţional de Securitate din Coreea de Sud a împiedicat uciderea lui Park Sang-hak în ultimul moment. În urma unei percheziţii corporale asupra asasinului Ahn au fost găsite o serie de arme deghizate într-un mod ingenios în obiecte absolut banale, precum un pix sau o lanternă. 

Ahn avea asupra sa un pix de culoare argintie care la prima vedere putea fi confundat cu un instrument de scris obişnuit. Totuşi, la capătul la care pixul trebuia să aibă o mină de scris se afla un ac cu o substanţă otrăvitoare. 

O altă armă găsită asupra asasinului este o lanternă confecţionată în aşa fel încât să poată ascunde un pistol manufacturat special. La capătul lanternei se află trei orificii prin care pot fi trase trei gloanţe.

Un oficial guvernamental pe probleme de securitate din Coreea de Sud familiar cu asemenea arme a explicat cum funcţionează arma. Bărbatul recunoaşte că nu a mai văzut aşa ceva până acum.

"Arma asta deghizată în lanternă este un lucru nou. Nu am mai văzut aşa ceva până acum. Dacă priviţi în partea din faţă se pot vedea trei orificii. Prin aceste orificii iese câte un glonţ şi se poate vedea că sunt trei la număr. Oricine ar putea observa un pistol sau o armă albă, dar nu şi aceste arme", a explicat oficialul guvernamental. 

Ţinta asasinului, Park Sang-hak, a văzut imaginile în care sunt prezentate armele cu care Ahn urma să vină la întâlnire şi a fost şocat.

"Nu credeam că vor dori să mă omoare într-un asemenea fel. Mă aşteptam să fiu ucis undeva pe străzile aglomerate din Seul", a declarat Park. 

În urmă cu două luni Park Sang-hak a participat la o formă de protest inedită îndreptată către regimul liderului nord coreean Kim Jong Un. Împreună cu un grup de activişti, Park a lansat baloane mari în interiorul cărora au pus mesaje scrise şi DVD-uri prin care critică guvernarea de la Phenian.

Park Sang-hak susţine că va continua să fie activist împotriva regimului de la Phenian, nefiind descurajat de recentul incident.      

     

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici