Armele de la ambasada palestiniană din Praga ar fi fost un cadou de la Cehoslovacia comunistă

Armele găsite la ambasada palestiniană din Praga ar fi fost cadouri oferite de reprezentanţii Cehoslovaciei comuniste, susţin palestinienii într-o declaraţie trimisă poliţiei din Praga, a declarat purtătorul de cuvânt al acesteia, Tomas Hulan, citat de agenţia CTK, în pagina electronică.

107 afișări
Imaginea articolului Armele de la ambasada palestiniană din Praga ar fi fost un cadou de la Cehoslovacia comunistă

Armele de la ambasada palestiniană din Praga ar fi fost un cadou de la Cehoslovacia comunistă (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Poliţia a găsit 12 arme de foc neînregistrate datând din anii '80, la ambasada palestiniană din cartierul Suchdol din Praga, după explozia soldată cu moartea ambasadorului palestinian, Jamal al Jamal, la 1 ianuarie.

Autorităţile au început analiza balistică a armelor pentru a exclude că ar fi vorba de o crimă comisă cu ajutorul lor, iar testele vor dura câteva săptămâni, a declarat Hulan.

Totuşi, palestinienii susţin că armele nu au fost folosite niciodată şi nici nu au fost scoase din seiful în care erau păstrate, potrivit aceleiaşi surse.

Ministrul ceh de Externe declarase anterior că va califica posesia de arme la ambasadă drept o încălcare a legii. Ministerul a trimis, de asemenea, o cerere palestinienilor pentru a solicita o declaraţie oficială cu privire la explozie.

Jamal a decedat în urma rănilor suferite în timpul exploziei declanşate la deschiderea seifului ambasadei în apartamentul său, în care se mutase de puţin timp.

Poliţia cehă a exclus un act terorist. Locuitorii din zonă au început însă să protesteze faţă mutarea ambasadei palestiniene în Suchdol.

În plus, poliţia a găsit un alt sistem explozibil în noua clădire a ambasadei, potrivit cotidianului Pravo, în ediţia de joi. "A fost găsit un exploziv, a fost securizat şi trimis pentru expertiză la institutul de criminologie", a declarat directorul poliţiei din Praga, Martin Vondracek, pentru cotidianul citat.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici