Armenia acuză Rusia că nu a livrat armele pe care Erevanul le-a plătit deja

Premierul armean Nikol Pashinyan a declarat vineri că Rusia nu a livrat încă armele pentru care ţara sa a plătit.

480 afișări
Imaginea articolului Armenia acuză Rusia că nu a livrat armele pe care Erevanul le-a plătit deja

Armenia acuză Rusia că nu a livrat armele pe care Erevanul le-a plătit deja

Relaţiile dintre Rusia şi Armenia, aliaţi prin tratat, s-au deteriorat în ultimele luni, Pashinyan acuzând Moscova că nu a sprijinit ţara sa în conflictul cu Azerbaidjan, relatează Reuters.

În septembrie, forţele de la Baku au recucerit Karabahul ceea ce a determinat peste 100.000 de etnici armeni să fugă în Armenia, în timp ce forţele de menţinere a păcii ruseşti au stat în mare parte deoparte.

"În ceea ce priveşte nelivrarea de arme şi echipamente în schimbul plăţilor, desigur, există probleme", a declarat Pashinyan, citat de TASS, în timpul unei conferinţe de presă transmise online.

"Sunt în curs de desfăşurare consultări cu privire la mecanismele de rezolvare a acestor probleme", a spus el, adăugând că o opţiune ar putea fi reducerea datoriilor restante ale Armeniei faţă de Rusia în schimbul plăţii deja efectuate, având în vedere că Moscova are nevoie de arme în acest moment.

El nu a oferit detalii despre armele pe care Armenia le-a cumpărat sau cât a plătit pentru ele.

De asemenea, Pashinyan a acuzat canalele de televiziune de stat ruseşti care emit în Armenia că încalcă normele locale, afirmând că sunt necesare consultări cu Moscova şi pe această temă.

Premierul armean s-a referit la un acord bilateral între Erevan şi Moscova care stipulează "că nu trebuie să se facă niciun pas pentru a interveni în afacerile interne ale ţării, pentru a destabiliza situaţia politică internă din ţară".

Pashinyan a enervat Moscova în ultimele luni, punând sub semnul întrebării alianţa Armeniei cu Rusia şi încercând să aprofundeze legăturile cu ţările occidentale, achiziţionând totodată arme de la noi furnizori, printre care Franţa şi India.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici